Binlerce ukde arasında birkaç nükte; yaşanmışlıklar..

14.09.2021

Benden Bana..


Yaz geçti, kış da geçecek. Nihai sona kadar içinde kırmızı alarmlar devam edecek..

Nasılsın çabuk sıkılan adam? Her şey yolunda değil biliyorum. Umut arıyorsun sokak sokak gezip, ama umut da pahalı ya alamıyorsun. Ucuz alacak kadar da zengin değilsin ki. Söz sana bir yerden parayı vurduğumda seni unutmayacağım. Bu da yazılı belgesi olsun. Gönlünce eğlen, paranın her kapıyı açmayacağını deneyerek öğren. İnsanlar paraya saygı duyar, paranın sahibine değil..

Çok sigara içiyorsun, içme demeyeceğim tabi ki. Ben de içiyorum çünkü. Sadece her aklına geldiğinde yakma. En az 20 dakika ara olsun birincisiyle ikincisi arasında. Senin de benim de ciğerlerimiz bitik zaten..

Gece uyuyamıyorsun, bilgisayarı kapatıp yatağa geçiyorsun. Dualarını edip uyumaya çalışıyorsun, ama ne mümkün. Başına ağrılar saplanıyor. Sabaha karşı içki içmediğin halde sızıyorsun. Kalktığında acayip saçma sapan rüyalar hatırlıyorsun. Güzel rüyalar kafa rahatken görülür. Senin kafan hiç de rahat değil. Bitmeyen bir eziyeti döndürüyorsun kendinde. Unutulmak o kadar da kötü bir şey değil. Sen sadece yaşarken unutuldun. Bunun ölünce unutulmayla arasında bir fark yok. Bir format gibi düşün, her şey sil baştan işte. Unutulmamak için herhangi bir şekle girme, şansını zorlama hiçbir zaman. Basit yaşa, sınırların dışarı çıkma. En önemlisi kendini aşağılama. Başkalarından saygı görmek için önce kendini sevmeli insan. Aynaya gülümse..

Sevilmek istiyorsun biliyorum. Ama önce sen yeteri kadar sevdin mi düşün. Hiç çaba harcadın mı sevdiğini sandığın kişi için? Sevmek sevilmekten daha zordur. Çünkü bir şeyler feda etmen gerekir hep. Sevilmek bir şey yapmadan da olur. Sevmek koşmaktır hedefe doğru. Sen kaç hedef tamamladın? Hep yarıda bıraktın maratonları. Ayarlayamadın temponu, tavşan atletler gibi önde götürdün. Ama hiçbir yarışı tamamlayamadın. Önden gitme takıntın felaketine yol açtı. Oysa bırak başkaları götürsün önde. Sen hep kovala, sonunda belki geçtiğin günleri de görürüz..

Diyeceklerim bunlar şimdilik sana. Ekim'de 32 yaşına basacaksın. İlkokulu beraber okuduğun arkadaşların evli, kiminin çocuğu var. Sen de bir yerden başla artık. Hiçbir şey için geç değil hala. Sadece başla artık. O gözün gibi baktığın eski mesajlarını sil. Çünkü onlar hep eskiyi hatırlatacak aklının bir köşesinde. Dertlendiğinde açıp okuyup daha da dertleneceksin. Sil onları. Diğerleri nasıl sildiyse sil. İnan hafifleyeceksin..

Kışın tadını çıkar, iyice üşü. Soğuk havada daha mutlu oluyorsun çünkü. Şimdi başla, yeniden başlamaya..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bir isim ile paylaşın. İsimsiz yorumlara sadece teşekkür ediyorum.