Binlerce ukde arasında birkaç nükte; yaşanmışlıklar..

29.10.2023

Nice 100 yıllar göresin Cumhuriyet..


Bugün Türk milletinin en kutlu günüdür. Ne mutlu Türk'üm diyene...

Yorgun, yıkılmış bir imparatorluğun kalıntılarından kan, gözyaşı, on binlerce şehit ile yeniden doğuşumuzu simgeleyen cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bağımsızlık belki her ülke için sancılı geçiyordur. Kolay kazanılmıyordur. Ama o başka ülkeler bağımsızlık için sömürge bir devlete başkaldırıyorlar. Bizim durumumuz farklıydı onlardan. Vatanımızı pizza dilimi gibi herkes paylaşmıştı. Hepsiyle ayrı bir mücadele yaşadık. Kolay kazanılmadı derken herkes bunu kastediyor. Doğusunda ayrı, batısında ayrı, güneyinde ayrı savaş verdik. Hasan Tahsin'ler, Sütçü İmam'lar, Kara Fatma'lar, Şahin Bey'ler yurdun her yerindeydi. Bütün milletimiz bir olup düşmanı vatan topraklarından temizledik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ulus, bir millet yarattık..

Keskin devrimlerle geliştik, çağdaşlaştık. Üzerimizdeki ölü toprağını attık. Osmanlı'nın yıkıntılarından, ayak bağlarından, borçlarından arındık. Öyle ki Milletler Cemiyeti'ne (Birleşmiş Milletler) özel davetle alınan tek ülke olduk. Çocuklara, kadınlara önem verdik. 15 yılda ne güzel de kalkındık. 10. yıl marşı net ifade eder "10 yılda 15 milyon genç yarattık her baştan"

Yıl 2023. 100. yılı Cumhuriyet'in. Bugünleri görmek bizlere nasip oldu. Bağımsızlığını yedi düvelle savaşıp kazanan bir milletin, daha kıvançlı bir günü olabilir mi? 

Cumhuriyete bütün benliğimizle, özümüzle sımsıkı sarılmalıyız. Çünkü budur ülkenin teminatı, budur geleceği. Cumhuriyet geleceğe koşar adım götürecektir bizleri. Kimsenin saltanat, irtica gibi gerici hayalleri gerçek olmayacaktır. Çünkü bizim mayalarımız sağlam. İleriye bakan, yurdunu seven, bayrağına tapan, Türk sözcüğüne başta olmak üzere Türk'e değer veren halk olarak bizler sahibiyiz bu vatanın..

Verimli topraklarımızla, bilinçli insanımızla, Asya ve Avrupa'nın arasında Türkiye Cumhuriyeti bir inci parıldıyor dünyanın ortasında. Değerini bilelim bu ülkenin ve cumhuriyetimizin. Atanın mirasına gözümüz gibi bakalım, pamuklara saralım..

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti..

Bu yıl blogdaki içerik sayısını özel planlamıştım. Bu yazı cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle 100. içeriktir. 2024'e kadar yeni bir içerik paylaşmayacağım. Bu da benim cumhuriyeti selamlama ve saygı duyma şeklim. Kendinize iyi bakın, görüşürüz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bir isim ile paylaşın. İsimsiz yorumlara sadece teşekkür ediyorum.