Binlerce ukde arasında birkaç nükte; yaşanmışlıklar..

11.03.2023

Hatalar ve Yanılgılar..


Yol illaki ikiye ayrılır bizim buralarda. Yani seçim yapmak zorunda kalırsın. Seçimini de yanlış yaparsın. Bazı insanların lanetidir bu. İşleri düzene koymak istedikçe her şey zıvanadan çıkar. Yanlışı seçe seçe en bilge insanlar onlar olur. Ama bu bilgelik bir işe yaramaz çünkü geçen geçmiştir. Vaaz verirler hayatın başındakilere. Yaptığımı yapma derler. Velhasıl hayatının başındaki kişi dinlemez o da deneyerek öğrenmek ister. Bir yanlış, iki yanlış derken; bütün hayatı yanlışlarla bezenir. Biz insanoğlu duyduğumuza inanmıyoruz. Görmek istiyoruz, dokunmak istiyoruz gerçeğe. Bu da en büyük hatamız..

Suyun toprağı çamura çevirdiği gibi, bizi de materyalizm bozar. Dünyevi zevkler ve tatlar. Para, güç, şöhret ne derseniz deyin kısaca madde bozar. Öldüğünde yanında götüremeyeceğin şeyler için dünyada onlara üzülmek bunlardan biridir. Oysa insan kabre yanında sadece inancını götürebilir. İyi bir insan olarak tanınmışsan adın da ölmez. Hatırlanırsın, yad edenler olur. Gerçi kötüler de hatırlanır ama küfür malzemesi olarak. Bir gün ölmek için yaşıyoruz..

Yol çatallanır, bir yön seçersin. Ayak izlerinin çok olduğu yolu mu seçersin, yoksa diğerini mi? Kolay sandığın yolu mu seçersin, zoru mu? Kolayı hayatımızdan çıkardığımız da düzelecek her şey. Kolay diye bir şey yok çünkü. Hala bir şeyin kolay olduğunu düşünüyorsan en büyük yanılgı da budur. Biz basit yaratıklar değiliz, evren basit değil, hayat değil. Dolayısıyla hiçbir zaman kolay-basit yollarla, durumlarla karşılaşmayacağız..

Basit yollarla karşılaşmayacağımız gibi, istediklerimiz de gerçekleşmeyecek..

1 yorum:

  1. Tam da dediğin gibi oluyor. Herkes de öyle midir bilmiyorum ama bende basit yollar hep aldatmacalı.. tamam diyorum bu kez kolay olacak işim direkten dönüyor top. Paat damla oyun dışı. Seçtiğim yol hep ters yön. aslında haksızlık da ediyorum kendime ve seçimlerime biliyorum ama benim denenme yolum da bu sanırım. İstediklerimiz gerçekleşmedi sandığımızda belki gerçekleşiyordur gibi bir pollianacılık da yapmayacağım. ama karışık bende yine bu ara kafalar ve işler.. vardır bir hayırlısı.
    Kalemine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınızı bir isim ile paylaşın. İsimsiz yorumlara sadece teşekkür ediyorum.