Binlerce ukde arasında birkaç nükte; yaşanmışlıklar..

1.08.2024

Zorluk ve Kolaylık..


Kavurucu yaz günlerinden sonra bir sabah eve yürürken sağanak yağmura yakalanmak...

Bu hissi çoğu insan yaşamıştır. Baskı arttıkça artar, ama bir yerde patlar. Buradan anlayacağımız şey aslında, her şeyin bir sonunun olduğudur. Yani sürekli kötü gün geçirme şansınız hiçbir zaman yoktur. Sürekli iyi gün geçirme şansınız da yoktur. Bir olay tepe noktasına ulaşıp, sonra düşüşe geçecektir. O yüzden sadece sabredeceksiniz. Sizin de anınız gelecektir. Meşhur bir laf vardır ya hani. "Bir gün herkes 15 dakikalığına meşhur olacaktır" diye. Siz de olacaksınız ve o 15 dakikayı bir ömre uzatmak sizin elinizde. Zamanınızı bekleyin, mükafatınızı alacaksınız.

Sabırsız insanları anlıyorum. Çünkü sabırsız olmalarının bir sebebi var. Çok beklemişler ve o bekleyişler kazandırmamış zamanında. Hep böyle gitmez işte. Bu bir reflekstir. "Olacaksa hemen olur" diye düşünmeye başlamışlar istemeden. Hemen olan şeyler vardır mutlaka. Ama hayatın kuralları basit işlemez. Hiçbir şey çabasız olmaz. Ter dökmeden nihayete eremez çoğu insan. "Emek olmadan yemek olmaz" demişler. O yüzden sen elinden gelen her şeyi yapıp, ötesini yaratıcıya bırakacaksın. Olmazsa her zaman "Ben elimden gelenin en iyisini yaptım ama olmadı" diyeceksin.

Günümüzde, çoğunluk (özellikle yeni jenerasyon) armut pişsin ağzıma düşsün düşüncesinde. Üzülüyorum onlar için çünkü böyle bir dünya yok. Biraz daha büyüdüklerinde gerçekler yüzlerine sert bir şamar olarak dönecek. Saçma sapan şeylere döktükleri paraları yaşları ilerleyince arayacaklar. İnternetin çıkıntı ünlülerine en güzel yaşlarını heba ediyorlar. Onları kanaat önderleri gibi görüyorlar. Oysa onlar için siz sadece akan bir musluk gibisiniz. Hepsi testilerini sizler üzerinden dolduruyorlar. O platformlardan para kazanma ihtimalleri olmasa yine konuşurlar mı? Yine şaklabanlık yaparlar mı? Yine pasif agresif hareketler sergilerler mi? Hayır kıllarını bile oynatmazlar. Bu yazıyı okuyan genç kardeşlerim varsa, hayat böyle bir şey değil. Sizi belki de güç bela okutmaya çalışan aileleriniz var. Bir yerden arttırarak sizi harçlıksız bırakmamaya çalışıyorlar. Ama siz o harçlıkları kendinize değil bu sömürücülere harcıyorsunuz. Ne vaktinizi ne de paranızı boşa akıtmayın.

Bir gün aile olacaksınız. Sorumluluklarınız olacak, bunları kaldırabilme iradesine sahip olmanız lazım. Eğer beyin sulandıran çöp içeriklere kendinizi kaptırırsanız, hayata asla alışamazsınız. Bir kediye bile sürekli mama verirseniz, avlanma yeteneklerini köreltirsiniz. Fare görse peşinden koşmaz bile. Hep sizden bekler. O yüzden emek harcamanız ve emeğinizi yerinde kullanmanız gerek. "Her koyun kendi bacağından asılır." Herkes yalnızdır bu hayatta, anne ve babamız hep yanımızda olmayacak. En kısa sürede kendimizi şartlara alıştırmamız gerekiyor. Gereksiz, olmasa da olur diyeceğimiz şeylere kafayı takmamamız gerekiyor.

Aylarca güneş kavursa da o yağmur yağacaktır. Kıtlık yaşansa da bir gün bolluk gelecektir. Sabırlı olacaksınız, beklemeyi bileceksiniz. Üreteceksiniz, emek harcayacaksınız ve sonunda bunun karşılığını alacaksınız. 

"Şüphesiz her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır." İnşirah 94/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınızı bir isim ile paylaşın. İsimsiz yorumlara sadece teşekkür ediyorum.